Home » Ons Westerhovens/Bergeijks DNA boek

Het DNA boek van de gemeente Bergeijk:


Voorwoord:

Onze mooie gemeente bestaat uit zes prachtige kernen die veel overeenkomsten kennen, maar toch ook heel verschillend zijn. Om die dorpen levendig en leefbaar te houden wordt er veel werk verzet door vrijwilligers. Wat ons echter ook helpt, zijn de vele toeristen die onze gemeente per jaar bezoeken. Met 1,2 miljoen overnachtingen per jaar zijn we echt een toeristische gemeente. Dat is goed voor onze economie en dus goed voor de leefbaarheid. De vraag is of we daar nog meer profijt van zouden kunnen hebben.
Met die vraag voor ogen zijn we op zoek gegaan naar een bureau wat ons daarbij zou kunnen helpen. Zo kwamen wij in contact met Xander Koppelmans en Jan Kooren. Zij geloven erin dat je alleen kunt “verkopen” wat je bent, waar je zelf in gelooft. We zijn op zoek gegaan naar De Natuurlijke Aard van Bergeijk, kort gezegd: ons DNA. Wat is er nu zo eigen aan Bergeijk ’t Hof, de Weebosch, ’t Loo, Luyksgestel, Riethoven en Westerhoven? Wat verbindt ons? En waarin verschillen we? Als we dat weten, kunnen we van daaruit keuzes maken voor de toekomst. Wat past bij ons en wat niet? Wat hebben we te bieden?
Dit boek is een samenvatting van het DNA van al onze kernen. Veel inwoners hebben meegeholpen om dit tot stand te brengen. Namens het team wil ik hen nogmaals van harte bedanken voor hun bijdrage.
Ik hoop van harte dat u hetzelfde gevoel krijgt als ik bij het lezen van dit boek. Herkenning, maar daarnaast ook een gevoel van trots. Eén ding is zeker, en dat blijkt ook wel uit dit boek… in Bergeijk doen we het SAMEN. Een betere basis om te blijven werken aan een levendige gemeente kunnen we ons niet wensen.


Arinda Callewaert
Burgemeester